0516-850966
VOOR 18:00 BESTELD, MORGEN IN HUISGRATIS BEZORGD VANAF €2514 DAGEN BEDENKTIJD

YACHTCARE STEELBOND

OMSCHRIJVING

YachtCare Steelbond is een 2 componenten epoxy, gevuld met metalische vulstoffen. Steelbond is zo eenvoudig als plamuurpasta te verwerken en na uitharding zoals metaal te bewerken. Dit door te schuren, te boren of te frezen. Verkrijgbaar in 125 gr verpakkingen.

EIGENSCHAPPEN

  • Kleur: grijs / metaalachtig
  • Viscositeit: 400.000 mPa’s
  • Houdbaarheid: 2 jaar in gesloten verpakking
  • Consistentie: pasta
  • Verbruik: afhankelijk van de toepassing

TOEPASSING

Steelbond wordt toegepast waar lassen of solderen beperkt worden. Voor het opvullen van gaten, scheuren aan hoeken en kanten. Verbinden van verschillende of dezelfde werk stoffen zoals aluminium, metaal, hout, glazuur of steen. Afdichten van buizen, leidingen voor olie, gas en benzine.

GEBRUIK

De te verwerken vlakken moeten zuiver, droog, roest - verf- en vetvrij zijn. Het ruwen van het contactoppervlak verbetert de verbinding. Hechtstaal en verharder grondig met elkaar vermengen. De juiste mengverhouding is 5/ 1 gewichtsdelen of de hoeveelheid in het buisje ten overstaan van de tubes, d.w.z. half buisje met een tube. Het vermengde materiaal moet binnen de 30 min. verwerkt worden. Een 10 mm dikke laag hardt bij 20°C in circa 2 uur uit. Verwarming bevordert de verharding b.v. door middel van een haardroger. Als verlijmingspasta wordt hechtstaal aan beide oppervlakken aangebracht en dan samengedrukt. Bij herstellingen van gaten en scheuren brengt men hechtstaal aan op textielweefsel, glasvezel of draadwerk , waarna dan het geheel als een pleister of bandage op lagen boven elkaar wordt aangebracht. Hechtstaal is goed vormbaar. Hiervoor dient men het gereedschap te bevochtigen met water en een weinig zeep.