0516-850966
VOOR 22:00 BESTELD, MORGEN IN HUISGRATIS BEZORGD VANAF €1730 DAGEN BEDENKTIJD

AVIS SILICONEN VERWIJDERAAR

OMSCHRIJVING

Vloeibare oplossing die verhard en niet-verhard dichtingproduct veilig en doeltreffend verwijdert en een ruim aantal oppervlakten siliconenvrij maakt. Verwijdert eveneens waterbestendigmakende siliconencomponenten (penetranten) en butyl dichtingproducten.
Voor gebruik op glas en diens kaderwerk, u-pvc, metalen en hout. Eveneens uiterst geschikt voor het schoonmaken van industriële-werkoppervlakten en gereedschappen.

TOEPASSING

AVIS Siliconen Verwijderaar is oorspronkelijk ontwikkeld voor het verwijderen van siliconen en butyl dichtingsproducten van glas. Deze vraag is geïnitieerd door een bedrijf dat glas veredeld door het aanbrengen van coatings.
Deze coating voorkomt dat glas ‘slijt’ door erosie en UV en snel vervuild enz. Omdat de coating een chemische interactie aangaat met het silicium in het glas moet het “chemisch rein zijn” waardoor het een wordt met het glas en hechting ontstaat. Omdat deze coating een dusdanig hoge oppervlaktespanning creëert zodat niets, dus ook siliconen of andere kitten, meer hecht wordt het veelal in het werk en lokaal in een bestaande situatie aangebracht (bouw, cruisschepen, off-shore) Door het afmessen van kitten is er vaak siliconenbesmetting waardoor hechting van de coating niet mogelijk is. Een andere toepassing is voor het verlijmen van glas middels UV verlijming Hier is een schoon oppervlak van het zelfde niveau vereist. Siliconen Verwijderaar verwijdert dus siliconen en Butyl dichtingsproducten tot op ‘chemisch-rein’ niveau.

GEBRUIK

Maak oppervlak met te verwijderen siliconen grondig schoon. Contact met water bij het aanbrengen neutraliseert Siliconen Verwijderaar. Verwijder opgehoopte siliconenaanslag met behulp van een schraper. Breng aan op droog oppervlak en wrijf met lapjes.
Laat gedurende 1 tot 2 minuten inwerken. De verwijderings-snelheid zal voornamelijk afhangen van de dikte van de siliconen- of butyllaag op het oppervlak. Spoel het oppervlak grondig met zuiver water ten einde resterende aanslag te verwijderen en het oppervlak te neutraliseren. Herhaal de procedure voor zwaardere en meer hardnekkige vormen van aanslag.